Aktiviteter och upplevelser

Ett träningspass tillsammans efter en lång mötesdag eller en klurig frågesport som kräver teamwork och samarbete? Oavsett vilken typ av aktivitet ni önskar, så är vårt utbud brett.

Skulle ni önska en aktivitet som vi inte har med i vår lista, så hör av dig till oss. Vi samarbetar med flera stora eventbolag och kan erbjuda de flesta aktiviteter som finns på marknaden.

Utomhusaktiviteter

MegaSUP

För att få fart på en MegaSUP behöver ni samarbeta från start till mål-alltså en perfekt aktivitet för teambuildning. Ni får plats 6-10 personer på en bräda, är ni ett stort gäng kan ni använda flera brädor och tävla mot varandra. Precis som med vanlig SUP behöver ni inte ha några förkunskaper för att paddla, det är en aktivitet som passar alla. Antal: 4-40 personer.

Pris från: 595:-/person. Minimum: 3600:- Instruktör, våtdräkt och skor ingår. Tidsåtgång: 1-2h

SUP-yoga

Att ta med yogan ut på vattnet är en härlig upplevelse, och ni behöver varken ha yogat eller SUP:at tidigare för att vara med. Vi yogar i ett lugnt tempo och blandar stående och sittande positioner, ni får alltid alternativ och kan anpassa utifrån era förutsättningar. SUP-yoga är ett roligt sätt att utmana balans och styrka och framför allt är det en skön stund nära naturen. Antal: 2-40 pers.

Pris: 595:-/person. Minimum: 3600:- Instruktör, våtdräkt och skor ingår. Tidsåtgång: 1-2 h

Slaget om skatten

En fartfylld och underhållande teambuildning i tre delar, auktion, mångkamp och skattjakt. Vi startar med en auktion där lagen får buda på olika saker som senare kommer ha viss betydelse i tävlingen. Det gäller att ha magkänsla för vilka föremål laget skall buda hem då vissa av dessa har ett symboliskt värde i en kommande mångkamp. Med karta och vunna ledtrådar ska lagen sedan göra upp i kampen om skatten. Tävlingen är inte avgjord förrän locket på skattkistan öppnas och skatten är funnen. Vi rekommenderar 6-8 pers/lag.

Pris från 390 kr/person (minimum 6900 kr). Kan genomföras på engelska. Tidsåtgång: 1,5-2h

Mission Completed

Lagvis tilldelas ni ryggsäck och surfplatta och ska med hjälp av den navigera er till ett 40-tal punkter som vi placerat ut i området. Här ställs ni inför varierande uppdrag, allt från logiskt tänk, kluriga frågor och kreativa uppdrag. Vissa uppdrag kräver även att ni fotograferar eller filmar - allt för att samla så många poäng som möjligt. Akta er för tullzoner, går ni in i dessa drabbas laget av minuspoäng . Vi rekommenderar ca 5 pers/lag.

Pris från 390 kr/person (minimum: 6900 kr). Kan genomföras på engelska. Tidsåtgång: 1,5h

Skytte

Utmana dina kolleger på en skytte- och precisionstävling och se vem som är träffsäkrast. Man kan köra aktiviteten i lag eller individuellt. Ni får prova på följande precisionsgrenar: bågskytte, blåsrör, luftgevär, luftpistol och slangbella.

Pris 350 kr/person (minimum 4500 kr). Tidsåtgång 1,5-2 h. 5-50 personer.

Katapultbygge

Redan de gamla grekerna byggde katapulter och sådana användes ända fram till första världskriget. Metoden används även idag vid starten för flygplan från fartyg. I den här aktiviteten får varje grupp material till att bygga en katapult med vilken de ska tävla i skytte och precision mot de andra grupperna. Detta är en konstruktionsaktivitet och skyttetävling, med denna urgamla metod.

Pris 1850 kr/katapult (minst tre katapulter). Tidsåtgång cirka 1,5h

Teamkampen

Teamkampen är en aktivitet fylld med utmaningar som skapar gruppdynamik. Man delas upp i grupper som tävlar mot varandra i teamövningar, som är anpassade så att alla ska kunna vara med oavsett ålder och fysik. Alla är delaktiga i grenarna. Kan göras både inom-och utomhus.

Pris 325 kr/person (minimum 4500 kr). Vi rekommenderar 6-7 pers/lag. Tidsåtgång 1,5-2h

Lådbilsbygge

Skapa en egen lådbil med hjälp av reglar, snören och hjul. När alla grupper byggt färdigt sin bil blir det race med olika heat tills man får fram en segrande bil. Av detta ska en bil konstrueras med vilken lagen sedan tävlar i ett lådbilsrace. 6-7 pers/bil, minst 3 bilar.

Utförs utomhus. Pris 1750 kr/bil. Tidsåtgång: 1,5h

Sommarspelen /Vinterspelen

Invigning med fanor & flaggor. Vi tänder elden och spelen kan börja!

Ni skall nu göra upp i olika idrottsgrenar. Under tävlingen kommer ni att få utmana varandra i bland annat kulstötning och pilbåge samt plocka fram era sport-kunskaper i ett frågemoment. När tävlingarna är avslutade utser vi vinnande nation som stolt får kliva upp på prispallen och ta emot medaljer och den stora äran. (I Vinterspelen tävlar vi i bl.a skidskytte, curling och hockeystraffar.)

Pris från 490 kr/person (minimum 10 000kr). Kan genomföras på engelska. Tidsåtgång 2h

Bastuflotte på sjön Aspen

Upplev bastubad och trevlig gemenskap i en unik miljö på sjön Aspen. Här får ni chansen att uppleva en fantastisk miljö med varma bastubad och uppfriskande dopp. Från den 50 kvm stora flotten, som är utrustad med bastu, loungedel och uteplats, avnjuter ni den vackra utsikten genom panoramafönster. Önskar ni få en picknick korg med godsaker att ta med, ordnar vi självklart detta. Antal: Vi rekommenderar grupper upp till 12 personer. Transport: Hämtning med båt sker direkt vid Aspenäs Herrgårds egen brygga. Transporten till bastuflotten tar ca 5 min.

Pris: 480:-/person (minimum 8 personer). Går att boka mars-oktober.Tidsåtgång: ca 2h

Allt för laget

En rolig och teambuildande lagtävling bestående av tre delmoment där alla kan vara med och deltaga. Vi delar in er i lag och sedan är det dags för delmoment nr 1 där ert minne sätts på prov. Ni får se x antal föremål under en kort stund som ni ska memorera. Vissa av dessa kan hjälpa er att få fördelar i den kommande mångkampen.

I delmoment nr 2 tävlar lagen i ett antal grenar där framför allt ett gott samarbete kommer att leda till vinst. För varje vunnen gren får laget en ledtråd som kan hjälpa dem i det sista delmomentet – finalen.

Nu gäller det att tillsammans gnugga geniknölarna då ledtrådarna i form av små pussel ska läggas. Dessa skall placeras så att en rebus bildas för att lista ut den avgörande utmaningen och vinna de åtråvärda guldmedaljerna.

Tidsåtgång ca 1.5h. Pris för 8-50 personer: 390:-/person. Pris för 51 - uppåt (max 500 personer): 350kr/person. Minimipris för denna aktivitet är: 6900kr EX moms.

Inomhusaktiviteter

OBS. Kostnad för hyra av lokal kan tillkomma

Alla tiders

Här bjuds ni på en underhållande frågesport. Vi startar med att kliva in i 70-talet och tar oss fram till idag, med lite avhopp längs vägen. Lagvis får ni här följa med på en nostalgitripp genom historien och svara på frågor film, musik, sport och mycket annat. Vi rekommenderar 6-8 personer per lag.

Tidsåtgång: 1,5-2 h. Språk: svenska. Pris från 375 kr/person (minimum 6900 kr).

Så kan det låta

I denna roliga musiktävling kommer lagen mötas i mängd olika kategorier, allt från intron, textremsor, första & sista minuten. Det gäller att ha koll på olika musikgenrer, omskrivna texter och refränger. En fartfylld och rolig aktivitet från början till slut!

Pris från 375 kr/person. (Minimum: 6 900 kr) Tidsåtgång: 1,5-2 h.

Line dance

Line dance är en dansform där du inte behöver någon partner. Danserna utförs på rader (lines) och består av ett antal steg som upprepas och dansas till countrymusik.

Pris: 340:-/person ( Minimum 4500kr) Tidsåtgång: 1,5h.

Fångarna på konferensen

En kul aktivitet som passar alla och svetsar ihop gruppen. Ni delas in i grupper, där laget tillsammans ställs inför utmaningar och klurigheter. Lyckas man med uppdraget får laget en nyckel. Det lag som till slut har flest nycklar får öppna skattkistan där det finns pris till det segrande laget. Vi rekommenderar 4-6 personer per lag.

Utförs inomhus. Pris 340 kr/person (minimum 4500 kr) Tidsåtgång:1,5h

Da vinci koden

Da Vinci var både konstnär, vetenskapsman och ingenjör. Han levde 500 år före sin tid på många sätt. Han var otroligt rädd för att andra skulle stjäla hans idéer och kodade därför sina uppfinningar. Här har vi använt oss av några av hans skapelser. Ni delas upp i lag som får gå in i olika rum, där ni med Da Vincis skapelser ska lösa olika uppgifter och få fram en siffra på tid i varje rum. Det lag som på kortaste tid har fått ihop den sammanlagda sifferkoden från de olika rummen, får prova att få upp kombinationslåset som går till priskistan. Vi rekommenderar 4-6 personer per lag.

Utförs inomhus. Pris 340 kr/person (minimum 4500 kr). Tidsåtgång: 1,5

På rätt spår

Upplägget är ungefär det samma som i det populära TV-programmet På spåret. Vi startar resan och utmaningen är att komma på vart vi är på väg. Lagvis sätts kunskaper på prov och lagandan är viktigt då man tillsammans skall svara på frågor om vårt resmål. Finns även med upplägg på engelska.

Pris från 375 kr/person (minimum 6900 kr). Kan genomföras på engelska. Tidsåtgång: 1,5-2h

Brain Game

Klurig och energisk utmaning som kräver samarbete i laget. Er samarbetsförmåga sätts på prov under roliga former genom olika övningar som innefattar koordination, klurigheter och problemlösningar. Ni lägger själva upp en strategi för hur ni vill disponera er tid och vilka lagmedlemmar som ska lösa de olika uppgifterna inom tidsramen för att samla in så många poäng som möjligt. Haken är att alla i laget måste kunna visa lösningen. Vi rekommenderar ca 5 personer per lag.

Pris från 375 kr/person (minimum 6900 kr). Tidsåtgång: 1,5h

Escape Box

Upplevelsen påminner om den man finner i Escape Rooms världen över. Escape Box är full av spännande gåtor, pussel, kartor, böcker, formler, överraskningar och hemligheter. Ju fler uppgifter man löser desto längre kommer man in i boxen. Laget som löser uppdraget först inom 60 minuter vinner! Kan även genomföras på engelska. Vi rekommenderar ca 4 personer per lag.

Pris 395 kr/person (minimum 5000 kr). Tidsåtgång: 1,5h

Kransbindning med florist

Här får ni binda en krans utefter säsong. Ni får en introduktion där vi pratar teknik, materialval, färg, form och olika stilar.

Minimum 4 pers. Pris: 4-8 pers: 575:-/pers. 9-12 pers: 495:-/pers. Priserna är inkl. materialet.

Tidsåtgång: 1,5h.

Mordmysterium

En oförglömlig middag i sann deckaranda med en ”mördare” i sällskapet!

Vem är mördare? Vem kan man lita på?

Hos oss kan du tillsammans med en grupp vänner eller arbetskamrater uppleva en kväll i sann deckaranda samtidigt som ni äter god mat. Det finns olika Mordmysterium att välja mellan och de kan utföras på både svenska och engelska. Mordmysterium är ett roligt och spännande sätt att lära känna sidor hos dina kollegor som du inte trodde fanns.

Alla är misstänkta – en är skyldig. Kanske är det DU som är mördaren.

Efter en introduktion får alla deltagare instruktioner om sin rollfigur och slår sig ned till middag. Det är där som gåtan ska lösas. Alla deltagare får en egen roll med sina egna ledtrådar och egna uppdrag som ska utföras under middagen. Runt bordet finns bl.a. Kommissarie Wallander, Pastor Ulf Smekman och den undersökande reportern Dan Guillou.

Genom att diskutera och ställa frågor till de andra ska man komma fram till vem som är mördaren. Alla får presentera sin teori om vem som är mördaren och varför han eller hon gjorde det. Varje deltagare väljer själv på vilken nivå man vill lägga sitt agerande. En instruktör finns med vid bordet och hjälper till så att handlingen går framåt. Mordmysterium är en perfekt aktivitet för dig som gillar att mingla och vill lära känna dina kollegor under lättsamma former.

Tidsåtgång 3–3.5 timmar Antal: 10-140 personer Både svenska och engelska. Pris 395kr/person (minimum 5000kr)

 

Träningspass

Qi Gong

Qi Gong är en kinesisk filosofi med 5000-åriga anor. Vi utför långsamma rörelser i kombination med andningsövningar och koncentration på energiflödet i kroppens olika delar. Övningarna görs till lugn musik och är enkla att följa.

Pris 5 500 kr.

 

STARK!

Vi tränar styrka och använder oss av olika redskap som kettlebells, hantlar, gummiband, bollar m.m. Träningen utförs som en cirkel och på tid vilket gör att alla kan vara med oavsett träningsbakgrund.

Pris: 4000 kr. Tidsåtgång: ca 1h

UTHÅLLIG!

Ett lekfullt pass där vi tränar hjärtat och flåset. Ingen löpning förekommer.

Pris: 4000 kr. Tidsåtgång: ca 1h

RÖRLIG!

Yoga för stela. Vi gör enkla rörlighetsövningar toppat med lite utmaningar. Passar dig som är stel som ett kylskåp och som inte fastnat för yoga än.

Pris: 4000 kr. Tidsåtgång: ca 1h

 

Föreläsningar

​Föreläsning med Christer Olsson

Christer Olsson är en av Nordens mest omtalade och eftertraktade föreläsare. Christer har en unik förmåga att sätta fingret på det vardagliga samspelet mellan människor, på ett sätt som inspirerar, manar till eftertanke, och inte minst till handling. Han har lång erfarenhet inom ledarskap, affärsmannaskap och utöver föreläsningar arbetar Christer som coach och inspiratör för ledare och ledningsgrupper i några av Nordens mest framgångsrika företag. Läs mer om Christer Olsson.

Christer Olsson - Inspiratör, föreläsare och coach

 

Övriga aktiviteter

Icebreaker

Icebreaker är en kort paus på några minuter som får upp energinivån i gruppen.

Vi hjälper gärna till att ta fram förslag.

 

Hos oss finns möjlighet att hålla i aktiviteter på egen hand.

  • Vi har bland annat kubb, crocket och boccia för utlåning.
  • Låna gärna träningsmattor, hopprep och gummiband ut på vår gräsmatta för ett träningspass
  • Vi har även en kanot för utlåning för er som vill ta en paddeltur på Aspen.
  • Bastu, biljard och gym och sällskapsspel finns i våra konferensgårdar.
  • För er som vill ta en löptur finns det vackra motionsspår i närheten av herrgården.
  • Ett dopp i Aspen är också en varm rekommendation.

Kontakt oss så hjälper vi er med utlåning av utrustning.