Tider att hålla koll på

Incheckning: mellan kl. 15.00 - 20.00, vänligen kontakta oss om ni ankommer senare än så.

Utcheckning konferensgäst: senast kl. 09.00

Utcheckning övriga gäster: senast kl. 11.00

Frukost serveras vardagar: 07.00-09.30

Frukost serveras helgdagar: 07.30-10.30

Boka bord till middag: Vi tar endast förbokningar till våra middagar på herrgården. För att boka bord, kontakta oss på 0302 630000 alt. mejla oss på info@aspenasherrgard.com

Vår kvällsmeny & information om våra middagar hittar du här

För att få mer information inför ditt besök klicka här

Att göra på Aspenäs Herrgård

Herrgården ligger i en idyllisk miljö precis i sjökanten på Aspen. Herrgården har en stor gräsplan och fler sällskapsrum som bjuder in till härliga aktiviteter under årets alla månader för dig och ditt sällskap.

En modern anläggning med ett fantastiskt historiskt arv. Herrgårdens väggar och muren på gården har anor från tidiga 1400-talet. En gåva från Johan III, som gav bort marken till Brynte Birgersson år 1569. På ovanvåningen i Herrgården finns det ett rum som är döpt till Tellanders, efter paret Tellander som var det sista paret som bodde och ägde herrgården.

Bar och servering

Herrgårdens bar hittar du i huvudbyggnaden, till vänster om receptionen. Beställ gärna en härlig dryck och slå dig ner i barområdet, vår stora uteservering på framsidan av herrgården eller på övervåningen, där du även hittar vår balkong med en fantastisk utsikt över sjön Aspen!

Sällskapsrummen

En oas för kreativitet! I alla fyra gårdshus finns sällskapsrum som kan användas av alla våra gäster. Spela biljard, låna ett av alla våra sällskapsspel eller läs en mysig bok i det historiska biblioteket.

Träningsrum och bastu

Aspenäs herrgård har ett litet träningsrum där du kan få in lite motion under din vistelse. Efter det rekommenderar vi att besöka vår bastu där du och ditt sällskap kan avsluta kvällen på bästa sätt!

Utomhus

I en miljö som denna kan man inte undgå att vara utomhus, därför har vi alltid trädgårdsspel att låna ut, kanot och sup går att hyra hos oss om man vill spendera dagen till sjöss. Kartor över alla fantastiska promenadslingor och vandringsleder omkring herrgården kan man hitta i receptionen.

Herrgårdscafé

Lördagar mellan 12.00 - 16.00 har vi öppet cafét för den som är sugen på något gott alternativt en enklare lunch. Ni hittar cafét i herrgårdsbyggnaden. Fikat kan man avnjuta på många olika ställen, inomhus i restaurangen, utomhus på vår vackra uteservering, övervåningen i biblioteket eller på balkongen!

Att göra runt om Aspenäs Herrgård

Vi har samlat en lista på städer och platser vi starkt rekommenderar alla våra gäster att besöka under er vistelse hos oss.

Lerum, en stad med historiska anor

Lerum centrum och station ligger knappt tre kilometer från Aspenäs Herrgård. Har du historieintresse är Lerum kommun rätt plats att kulturvandra i. Dergårdarnas Hembygdspark förvarar och vårdar föremål och foton från gångna tider. På gården ligger Johns stuga som sägs vara Lerums äldsta hus. Vidare har Lerum ett brett utbud med fysiska aktiviteter. Utöver löp och vandringsleder finns klättergymmet Grepp, ett äventyrsbad, paddelcenter, tenniscenter och en BMX park.

Alingsås, en mysig stad att besöka

Alingsås ligger tre mil från Aspenäs Herrgård. Det går enkelt att resa dit med kollektivtrafiken. Ta bussen eller en kort och vacker promenad till Aspedalen station och hoppa på tåget mot Alingsås som tar ca 40 minuter. Buss- och tågbiljett köper man enkelt på västtrafik appen ToGo alternativt betala på bussen och tåget. I Alingsås kan man strosa runt i flera timmar, vi tipsar om att ta en kort promenad till natursköna Nolhaga slott och mark. Fortsätt ut mot sjön Mjörn och gå ut på Nolhagavikens utsiktsplats. Gärdsken är en sjö med fler badplatser som är långrunda och perfekta utflyktsmål under sommarens varma dagar.

Floda, en härlig dagsvandring

Gotaleden etapp fem går från Lerum till Floda, den vackraste delen säger många. Det är en sträcka på sju kilometer, vill du ta en kortare led kan vi istället rekommendera att starta i Stenkullen och vandra sista biten till Floda. Stenkullen har ett vackert naturreservat längs Säveån, här kan du passa på att besöka Hillefors Grynkvarn som är Sveriges enda inaktiva vattendrivna grynkvarn. Det blir ett perfekt ställe att plocka fram picknicken på! Väl framme i Floda kan du upptäcka Nääs slott, vandra vidare i Nääs ekhagar eller besöka Oscarshöjd blommor och trädgårdar.

Jonsered, gamla industriområdet som fått ny charm

Vandra etapp fyra på Gotaleden från Aspenäs Herrgård till Jonsered alternativt ta tåget från Aspedalen. Ett stenkast från Jonsered stationen ligger Jonsered trädgårdar, här kan du upptäcka deras Engelska rosenträdgård, formträdgård, utställningsträdgård samt ruinen. På 1830-talet grundades Jonsered fabriker och användes då för textilindustrin. Idag används lokalerna lika mycket som förr, här kan du besöka deras kafferosteri och avnjuta en god kopp kaffe eller varför inte stanna förbi ölbryggeriet i industribyggnaderna.

Ta dig enkelt till stan

Det tar endast 20 minuter från Aspenäs Herrgård till centrala Göteborg med bil! För att ta sig till Göteborg med kollektivtrafiken laddar du enkelt ner västtrafiks reseapp To-go, tåget tar du från Aspedalen station som ligger en vacker promenadslinga på 2,5km från Herrgården, vill du hellre ta taxi till tåget eller hela vägen in till stan bokar receptionen givetvis det åt dig!