Bra att veta

Vilken mat och dryck skall vi bjuda på? Hur många gäster kan vi bjuda? När kan gästerna checka in? Vi har sammanställt information i alfabetisk ordning som säkerligen svarar på en hel del frågor ni kan tänkas ha kring er stora dag. Och tveka inte att kontakta oss om det är något ni undrar över.

Ankomst

Många av våra brudpar väljer att komma med sina gäster kvällen innan bröllopsfesten. På ankomstdagen har ni tillgång till hotellrum från kl 14.00 om ingen annan överenskommelse gjorts. På arrangemangsdagen har ni har tillgång till er festlokal enligt överenskommelse (tidigast från kl 10.00).

Allergier och specialkost

Finns det vegetarianer, veganer, gravida, allergiker eller religiösa matvanor bland gästerna? Vi ordnar självklart menyer till de gäster som önskar specialkost.

Bar

Under er bröllopsfest håller vår bar öppet och är bemannad av vår personal. Sista beställningen i baren är klockan 01.30 och klockan 02.00 stänger herrgården. Observera att det inte är tillåtet att ha med sig egen dryck till våra sällskapsrum.

Boende

Hos oss finns 112 hotellrum, varav 70 dubbelrum och 42 enkelrum. Övernattande gäster har tillgång till sina rum från klockan 14.00 på incheckningsdagen (om inget annat är överenskommet). Frukost ingår i boendepriset. Utcheckning är klockan 11.00 och därefter stänger hotellet.

Bordsdekorationer

Vid bröllop dukar vi alltid med ljusa linnedukar, linneservetter och levande ljus. Dekoration av festlokal och bordsdekorationer ordnar ni själva.

Bordsplacering

Bordplaceringen för bröllopsmiddagen beror på antal gäster och era önskemål. Tillsammans med bröllopskoordinatorn bestämmer ni vilket alternativ som passar er bäst. Bordsplaceringskort, karta och eventuella festprogram beställer ni själva.

Brudbukett

Vi förmedlar gärna kontakter till florister för brudbukett och blomdekorationer.

Bröllopskoordinator

När ni väljer att gifta er på Aspenäs Herrgård ingår kostnadsfri konsultation med vår bröllopskoordinator Annika Johansson, som är diplomerad bröllopskoordinator genom Bröllopsakademien. Tillsammans planerar ni ert drömbröllop utifrån era önskemål. Har ni ingen färdig bild så skapar ni den tillsammans. Annika tipsar om leverantörer som ni kan kontakta och ser till att ni håller er inom er budget. Hon hjälper till med förslag på bordsplacering, skapar körschema för dagen och ger gärna tips och idéer kring vigsel, dekorationer och tillval. Annika är er trygga hand genom alla val, både små detaljer och stora beslut.

Dryck

I vårt bröllopspaket ingår vinpaket med ett glas till förrätten, ett glas till varmrätten med en påfyllning och ett glas dessertvin. Övrigt dryck såsom avec till kaffet, champagne till brudskål kan köpas.

Egen mat och dryck

Vid bröllop på Aspenäs Herrgård bokar du vårt bröllopspaket där mat och dryck ingår. Det är inte tillåtet att ta med egen dryck då vi har alkoholrättigheterna. Det är inte heller tillåtet att ta med egen mat med undantag för bröllopstårta.

Festlokaler

Herrgårdsmatsalen. Vår vackra herrgårdsmatsal med sjöutsikt är en vacker plats för bröllopsmiddagen. Här finns plats för upp till 130 ätande gäster. Lokalen kan på kvällen möbleras om för dans.

Festtältet är en vacker plats för bröllopsmiddagen. Tältet är vackert vitt, med fönster mot sjön, takbelysning och trägolv. Här finns det plats för cirka 120 gäster beroende på vilken typ av bord och placering man vill ha.

Terrassen och trädgården. Vår terrass har en härlig utsikt över den stora gräsmattan som sträcker sig hela vägen ner till sjön. Här finns cafémöbler för mingel och fika under bar himmel. En perfekt plats för gästerna att utbringa en skål för brudparet. Herrgårdens stora trädgård och omgivande natur är underbara miljöer för både bröllopsfotografering och aktiviteter som lekar eller promenader.

Baren ligger i ett eget rum bredvid herrgårdsrestaurangen inne i herrgårdsbyggnaden. Här kan våra bartenders servera allt från somriga cocktails till olika sorters öl och vin.

Herrgården rymmer flera vackra historiska rum. I salongen på övervåningen finns en stor balkong med utsikt mot sjön, det är en populär plats för bröllopsparet att skåla med gästerna på terrassen nedanför. I salongen serveras ofta bröllopstårtan.

Gårdshusen. Alla hotellrum finns i våra fyra fristående gårdshus, som ligger några meter från herrgårdsbyggnaden. I gårdshusen finns förutom hotellrum många sällskapsytor för övernattande gäster att umgås på, såsom soffgrupper och cafédel med bord och stolar.

Fotografering

Glöm inte att föreviga er stora dag. Vi har många fotografer vi kan rekommendera. Bland annat LocksenVisuals och Mia Modigh Westlund som tagit de flesta av bröllopsbilderna som syns på vår webb.

Frisör och sminkös

Bruden och brudgum har tillgång till rum innan vigselceremonin för att tillsammans med sina tärnor, bestmen, frisör och sminkös göra sig i ordning. Vi ger gärna våra rekommendationer på frisörer och sminköser.

Gästlista

I våra lokaler finns plats för 60-130 gäster. I herrgårdsrestaurangen finns plats för upp till 130 ätande gäster. I festtältet finns plats för upp till 120 ätande gäster. Under veckorna 28-32 arrangerar vi bröllopsfester för minimum 80 gäster.

Inbjudan till er bröllopsfest skickar ni själva till era gäster. Glöm inte att sätta ett OSA-datum i god tid så att ni kan meddela oss eventuella kostavvikelser och antal gäster för bröllopsmiddag och övernattning.

Meny

I paketpriset ingår en trerätters bröllopsmiddag från vår meny. I paketpriset ingår även ett provsmakningstillfälle då ni som brudpar får tillfälle att träffa oss på plats och provsmaka alla rätter inklusive rekommenderade drycker. Därefter väljer ni vilken förrätt, huvudrätt och dessert ni önskar till er bröllopsmiddag.

Vårt kök med köksmästare Magnus Eriksson komponerar omsorgsfullt alla menyer med de bästa råvarorna. Vi lovar att oavsett ert menyval så blir er bröllopsmiddag något exceptionellt.

Önskemål om specialkost som vegetarisk kost, eller matallergier ordnar vi självfallet.

Musik

Musikunderhållningen är en viktig del av bröllopsfesten, den kan röra till tårar under vigselceremonin och vara ett minnesvärt inslag under bröllopsvalsen. Vad passar er bäst, egen spellista, dj, trubadur eller liveband? Vi tipsar er gärna om våra favoriter som samarbetspartners, och förfrågan kan gå genom oss.

Osa

Glöm inte att sätta ett OSA-datum i god tid så att ni kan meddela oss eventuella kostavvikelser och antal personer.

Servispersonal

I vårt bröllopspaket ingår serveringspersonal som finns tillgängliga fram till att festen i restaurangmatsalen stänger kl 02.00

Städning

I vårt bröllopspaket ingår städning av lokalen.

Säsong för bröllop

Vi arrangerar bröllopsfester under hela året. Kontakta oss för att höra om våra lediga datum för bröllop.

Teknisk utrustning

Vi står för utlåning av projektor och duk under middagen. Övrig teknisk utrustning ingår inte i paketpriset men vi hjälper er gärna att hyra in den utrustning ni behöver, såsom musikanläggning, högtalare och ljus för scen och dansgolv.

Tårta

Vi bakar inga bröllopstårtor på herrgården men är behjälpliga med våra bästa rekommendationer på leverantörer.

Vigselceremoni

Välj själva om ni vill ha er vigsel i någon vacker plats i naturen som i herrgårdens trädgård, vid herrgårdens egna sjöbrygga eller i vårt festtält. Önskar ni kyrklig vigsel finns flera vackra kyrkor på mindre än 20 minuters avstånd. Ni bokar själva vigselförrättare.

Visning

Är ni nyfikna på oss och önskar en bröllopsvisning av herrgården? Vi tar gärna emot er och visningen är kostnadsfri. Boka en visning på tel: 0302-63 00 00 eller brollop@aspenasherrgard.com

Vickning

Efter några timmar på dansgolvet börjar det lätt kurra i magen. Kokt korv med bröd eller pizza-slice är perfekt vickning.