Veckans meny 

Välkommen till Aspenäs Herrgård och smaka på vår goda herrgårdslunch och kvällssupé som serveras i vår herrgårdsrestaurang.

Ring och boka bord på tel: 0302-63 00 00. Pris från 135 kr/person.

OBS! Aspenäs Herrgård är en kontantfri anläggning

Meny vecka 46

Måndag lunch                   
Helstekt fläskfilé med grönpepparsås, persiljerot & rostad potatis                              
Sej med vitvinssås, spenat, rädisor och dillkokt potatis                        

Måndag kväll                   
Hälleflundra med yozuvinigrette, misomajonnäs & kycklingskinn
Ankbröst, majrova, kålrot, apelsinsås, korn, friterad ankkonfit

Tisdag lunch                        
Picata Milanese med gräddkokt pasta risoni samt tomat & basilikasås
Lax med sauce verte, syrad fänkålssallad och smör & dillslungad potatis

Tisdag kväll    
Trattkantarellsoppa, konfiterat sidfläsk, svampduxell & friterad grönkål
Fjällröding med shitakii, jordärtskocka, musselbuljong, citrongräs

Onsdag lunch               
Långbakad Iberico belotta, chimi-churri, gräddkokt svartkål och pilaffris              
Kummel, torkad plommontomat, salladslök, citronsås samt dillkokt potatis                                     

Onsdag kväll    
Kålrabbi rå & bakad, ekologisk gryere, hasselnötter, brynt smör
Hjortinnanlår, björnbärsås, Brysselkål, pommes Anna med kastanj                        

Torsdag lunch    
Älgfärsbiffar med gräddsås, gelé, pressgurka samt potatispuré                     
Herrgårdens fisk & skaldjursgryta med saffransaioli och kokt potatis                 

Torsdag kväll    
Trattkantarellsoppa, konfiterat sidfläsk, svampduxell & friterad grönkål
Fjällröding med shitakii, jordärtskocka, musselbuljong, citrongräs

Fredag lunch                      
Kolja med ingefärssmörsås, sallad på selleri och Granny Smithäpple                                                                                                                                                             
Vegetarisk lasagne med getost, mozzarella, pinjenötter & spenat