Veckans meny som serveras i vår herrgårdsrestaurang

Välkommen till Aspenäs Herrgård och smaka på vår goda herrgårdslunch och kvällssupé.
Ring och boka bord på tel: 0302-63 00 00. Pris från 135 kr/person.

Vecka 38

Måndag lunch               
Torskfilé med citronstekt bläckfisk, basilika & tomatsås samt potatisstomp
Gulaschgryta på högrev med smetana, saltgurka samt kokt potatis
 

Måndag kväll                   
Inkokt röding med pepparrot, hjortron, råhyvlad majrova, västerbottenost                                                                                                                                                                                                   
Långbakad Iberico Belotta, sparrisrisotto, gremolata, friterad ostronskivling          
 

Tisdag lunch                        
Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås, inlagd gurka & rostade rotfrukter
Herrgårdens fisk & skaldjursgryta med dillaioli samt kokt potatis
 

Tisdag kväll    
Kantarellsoppa med råstekta kantareller och friterad silverlök                     
Bjärekyckling, murklor & svartrot, körvelbuljong och jordärtskockspuré                                                                                            
 

Onsdag lunch               
Svensk rapsgriskarré med Waldorfsallad, äppelsky samt parmesanpotatis                       
Lax med sås på kokosmjölk & röd curry, nudlar med sojabönor & sesam            
 

Onsdag kväll    
Oxcarpaccio, kapris, prästost, oxalis, äggcremé & pepparrot                   
Torskrygg, gnocci, kräft & krondillsås, romanesco & krabbsallad                                                 
 

Torsdag lunch    
Brödbakad kummel, haricots verts, beurre blanc, räkor samt kokt potatis    
Kyckling med gremolata, rostad paprikasås samt klyftpotatis                      
 

Torsdag kväll    
Rimmad ekologisk lax med sojatapioka, gari, yozumajonnäs                                 
Lammrostbiff, korv på lamm & ramslök, kornotto med trumpetsvamp                                                                                             
 

Fredag lunch                      
Flankstek med potatisgratäng, rödvinssky & vitlökscremé           
Torskfilé med citronsmörsås och dillkokt färskpotatis                                   
          

                                                             

För vegetariskt alternativ kontakta personalen.
Vi reserverar oss för att det kan bli eventuella justeringar i menyn.