Julbord på Aspenäs Herrgård

Det är något speciellt med julen på Aspenäs. På vårt hemlagade och omtyckta julbord hittar du allt från klassiska läckerheter till spännande nykomlingar och mer moderna inslag. Varmt välkomna att smaka på julen hos oss! 

Boka bord

För bokning eller förfrågan kontakta oss på tel: 0302-63 00 00 eller via aspenasherrgard@comwell.se.

Datum - Julbord helg

Lördag 24 november kl. 18.00
Lördag 1 december kl. 18.00
Söndag 2 december kl. 16.00
Lördag 8 december kl. 14.00 och kl. 18.00
Söndag 9 december kl. 13.00 och kl. 17.00
Lördag 15 december kl. 14.00 och kl. 18.00
Söndag 16 december kl. 17.00

Pris:    
Vuxna: 525 kr per person inkl. moms    
Barn: 6-12 år 225 kr per person inkl. moms    
Barn: 1-5 år 50 kr inkl. moms.

Julbord för större grupper

Bjud kollegor, släkt eller vänner på ett julbord som är något utöver det vanliga. Är ni en grupp på minimum 50 personer går vårt julbord att boka alla dagar i veckan från november.

Pris julbord större grupper (min 50 personer):    
475 kr per person exkl moms.

Dryckespaket:
204 kr, 2 glas vin / 2 julöl exkl. moms
275 kr, 2 glas vin / 2 julöl, 5 cl snaps exkl. moms


 

5 frågor om årets julbord

Är ni nyfikna på vilka nykomlingar som finns på årets julbord och vilken rätt som är tippad att bli gästernas favorit? Vår kökschef Magnus Ericsson svarar på fem frågor om årets julbord. 

Vilka rätter och tillbehör finns på årets julbord, vilka är klassikerna och finns det några spännande nykomlingar?

- Vi bjuder på lax i olika former, sillar i mängder, ett stort hemlagat gottebord, hemrökta ankor med apelsin och stjärnanis. Nykomlingar för i år är hjortinnanlår med granskottsmajonnäs, gravad ren med enbär och olivört och på gottebordet finns lakritsfudge och chokladtryffel med tonkaböna.

Finns det något tema på julbordet, och vart letar ni efter inspiration till rätterna?

- Aspenäs julbord är ett klassiskt julbord med moderna twister och smaker. En del smaksättningar är inspirerade av asiatisk mat, dels för att det är gott men också för att de passar väldigt väl med svenska råvaror, som till exempel lax och sill. 

Finns det några råvaror som är extra fina som ni gillar? 

- Vi uppskattar allt arbete som ligger bakom ett julbord, inte bara hos oss men även i producentled. Därför gillar vi den MSC-märkta sillen från Klädesholmen där allt fiske bedrivs hållbart, samt de fina närproducerade julskinkorna, det är ju något extra juligt tycker jag.

Vilken rätt är din personliga favorit?

- Jag älskar ju sill enormt mycket, men ska jag välja en rätt på årets julbord så blir det nog det alspånsrökta hjortinnanlåret med granskottsmajonnäs.

Vad skulle du tippa blir gästernas favorit på årets julbord?

- Jag tror alltid att lax ligger Svensken nära hjärtat, och gottebordet som avslutning brukar vara en storfavorit.