Frågor och svar!

Kan man viga sig på Aspenäs?
Vigsel brukar vara vid sjön eller fontänen. Om det regnar kan du ha vigseln i festtältet.

Vilka kyrkor finns i närheten?
Lerums kyrka, Aspenäs Kyrka och Skallsjö kyrka

Kan bruden göra sig i ordning på Aspenäs?
Bruden kan i lugn och ro tillsammans med sina tärnor, frisör och sminkös göra sig i ordning på plats.

Hur många gäster kan man bjuda?
I vår restaurang finns plats för upp till 130 gäster, vi har ett minimum på 60 gäster.

Kan man ha middagen i festtältet och hur många får plats att sitta där?
Det går bra att ha sin middag i tältet. Här finns det plats för cirka 120 gäster beroende på vilken typ av bord och placering man vill ha.

Kan våra gäster övernatta?
Vi har 112 nyrenoverade rum och 182 bäddar på Aspenäs Herrgård som ni kan hyra. Ni kan reservera det antal som du tror att ni behöver till era gäster. Incheckningen är klockan 14.00 om inget annat är överenskommet. Utcheckningstiden är klockan 11:00 och därefter stänger hotellet.

Får man ha med sig egen mat och dryck och endast boka lokalen?
Vid bröllop på Aspenäs Herrgård bokar du vårt bröllopspaket där mat och dryck ingår. I bröllopspaketet ingår en avsmakning av bröllopsmenyn med tillhörande viner för brudparet. Detta sker i samband med vår planeringsdag under mars månad. Du får inte ta med dig egen mat och dryck med undantag för bröllopstårta. Du kan alltså inte boka endast lokalen!

Kan ni hjälpa till med DJ, blommor, tårta och frisör?
Vi har flera samarbetspartners som vi kan rekommendera för det ni önskar.

Kan man komma dagen innan bröllopet?
Många av våra brudpar väljer att komma med sina gäster redan på fredagen. Man förlänger då festen och får god tid att umgås med sina vänner. För att vi skall ha öppet vår restaurang/bar krävs ett minimum av gäster på 40 stycken.

Hur länge får festen hålla på?
Sista beställningen i baren är klockan 01.30 och klockan 02.00 stänger herrgården. För de som väljer att sova över finns det möjlighet att köpa med sig dryck och avrunda kvällen i de sällskapsrum som ligger i anlsutning till ert boende. Observera att det inte är tillåtet att ha med sig egen dryck till våra sällskapsrum.

Boka bröllopskoordinator?
När ni väljer att gifta er på Aspenäs kan ni boka tid med vår diplomerade bröllopskoordinator Annika Johansson. Annika lotsar er med trygg hand genom alla svåra val, både små detaljer och stora beslut. 

Välkommen att kontakta oss för pris och bokning på 0302-63 00 00 eller brollop.aspenasherrgard@comwell.se