Aspenäs Herrgård blickar framåt

Utsikterna för 2019 ser goda ut för Aspenäs Herrgård. Intresset för Herrgården som konferensanläggning ökar då fler väljer att konferera med ett avskilt och vackert läge vid sjön Aspen. På helgerna i vår äger 12 nya mordmysterier rum i Herrgårdens miljöer och till våren och sommaren bjuds det in till bröllopsfester. Aspenäs Herrgårds VD Carina Gustavsson berättar mer om vad som är på gång under det nya året.

Hur är utsikterna för 2019?
- Utsikterna är goda, vi har en fin start på året och en ökning av konferensbokningar jämfört med samma period föregående år. Vi har även haft ett stort tryck på bröllopsbokningar för våren och sommaren, och som det ser ut i dagsläget finns det bara en ledig helg kvar för bröllopsbokningar under hela våren och sommaren.

Bjuder Aspenäs Herrgård på några överraskningar under året?
- Ja, under tolv lördagar i vår kommer de uppskattade mordmysterierna tillbaka till oss. Under en kväll få du som deltagare på nära håll följa ett fiktivt mordmysterium som utspelar sig i Herrgårdens anrika rum och miljöer. Årets mysterium ”Ett sista glas Champagne” utspelar sig år 1899 och är en rafflande mordgåta i sann deckaranda. Mellan akterna bjuds det på en trerätters middag och kvällen avslutas med en övernattning på Herrgården för dem som vill. Vi är väldigt glada att kunna bjuda in till 12 nya mordmysterier, som spelas och anordnas av Comedy Art Theatre.

Vad kommer Herrgårdens fokusområden vara under året?
- Vi kommer fortsätta utveckla vårt miljö- och hållbarhetsarbete. Aspenäs Herrgård är sedan cirka 10 år tillbaka en svanenmärkt hotell- och konferensanläggning vilket innebär att vi redan lever upp till hårda krav på bland annat energi-, vattenförbrukning och avfallshantering. Men vi vill fortsätta förbättra vårt miljöarbete, vilket vi vet att även våra gäster och kunder uppskattar, då många vill kunna välja miljö- och klimatsmarta alternativ när det gäller exempelvis resor, konferenser, boende och mat.

- Vi kommer även fortsätta att fokusera på att hålla samma goda kvalitet i vår restaurang. Maten är ett uppskattat inslag för många av våra gäster och att våra gäster kan njuta av en vällagad måltid är lika viktigt för oss. Vi fortsätter att välja råvaror med omsorg, gärna ekologiska och närproducerade, och kommer under året bjuda på flera nya säsongsanpassade smaksensationer. 

 


 

 

Nya mordgåtor till herrgården 

Under 12 lördagar i vår välkomnar vi dig hit till herrgården för att lösa mordgåtor som anordnas av Comedy Art Theatre. Årets mordmysterie "Ett sista glas Champagne" utspelar sig år 1899 och är en rafflande mordgåta i sann deckaranda.

Mellan akterna bjuds det på en trerätters middag och kvällen avslutas med en övernattning på Herrgården för dem som vill. Föreställningarna startar kl 17.00 och under kvällen serveras en trerätters middag. Datum för föreställningarna: lördag 12 jan, lördag 19 jan, lördag 26 jan, lördag 2 feb, lördag 23 feb, lördag 2 mars, lördag 9 mars, lördag 16 mars, lördag 23 mars, lördag 30 mars, lördag 6 april, lördag 13 april.

För pris och bokning besök: www.sommarteater.nu