Konferensaktiviteter

Att addera någon form av aktiviteter brukar vara populära och sammansvetsande inslag i en konferens. Bara man har fingertoppskänsla och väljer rätt. Vi har lugna, utmanande, kreativa och skrattfyllda alternativ. Koppla av inomhus eller ute i den sköna miljön runt herrgården, tävla i finurlighet och kunskap eller lägg all tid på kravlösa samtal.

Inomhusaktiviteter

Alla tiders
Vi startar med att kliva in i 70-talet och tar oss fram till idag, med lita avhopp längs vägen. Lagvis får ni här följa med på en nostalgitripp genom historien och svara på frågor kring musik, film, sport och mycket annat. Ögonblick vi minns, vilka TV-program har följt med oss genom åren? Detta och mycket annat bjuds ni på i denna underhållande frågesport. Pris från 300 kr/person (minimum 4900 kr).

Kampen om klockan 
Kampen om klockan är en rolig och utmanande tävling där alla kan vara med och delta. Tävlingsdeltagarna delas upp i lag och lagen mötes sedan i flera olika utmaningar. Varje lag väljer ut en lagkamrat per omgång som skall möte de övriga lagens utmanare. Pris från 300 kr/person (minimum 4900 kr)
 
Fångarna på konferensen 
En kul aktivitet som passar alla och svetsar ihop gruppen. Lagvis går man in i celler (här är det grupprum i stället) och om man lyckas med uppdraget får man en nyckel. Det lag som får ihop flest nycklar vinner. Utförs inomhus. Pris 325 kr/person (minimum 4500 kr) 
 
Da vinci koden 
Da Vinci var både konstnär, vetenskapsman och ingenjör. Han levde 500 år före sin tid på många sätt. Han var otroligt rädd för att andra skulle stjäla hans idéer och kodade därför sina uppfinningar. Här har vi använt oss av några av hans skapelser. Man delas upp i lag som får gå in i olika rum, där dom med Da Vincis skapelser ska lösa olika uppgifter och få fram en siffra på tid i varje rum. Det lag som med kortaste tid har fått ihop den sammanlagda sifferkoden från de olika rummen får först prova att få upp kombinationslåset som går till priskistan. Utförs inomhus. Pris 325 kr/person (minimum 4500 kr).
 
På rätt spår 
Upplägget är ungefär det samma som i det populära TV-programmet med samma namn. Vi startar resan och utmaningen är att komma på vart vi är på väg. Lagvis sätts kunskaper på prov och lagandan är viktigt då man tillsammans skall svara på frågor om vårt resmål. Mycket uppskattad aktivitet som passar alla. Finns även med upplägg på engelska. Pris från 300 kr/person (minimum 4900 kr).

Kluringen
Här mixas problemlösning och klurigheter till spännande och roliga upplevelser där det gäller att tänka både innanför och utanför boxen. Man har nytta av varandras olikheter i gruppen för att lösa klurigheterna. Den grupp som löser klurigheterna bäst vinner ett pris. Man gör detta gruppvis om 4-8 personer. Alla kan vara med och man får använda sin kreativitet till fullo. Tidsåtgång 90-120 minuter. För grupper mellan 8-150 deltagare och fungerar inomhus som utomhus. Pris 295 kr/person (minimum 4500 kr).
 
Dominoeffekt
Utmaningen består av att ni ska bygga varsin del i en bana, som hela gruppen sedan skall sätta samman. Målet är att förflytta en rörelse, ex. rulla en kula från start till mål, liknande en ”dominoeffekt”. Lagen får först skissa hur de ska lösa sin del på bästa och mest kreativa sätt, för att bidra till gruppens gemensamma mål. Tidsåtgång: 2.5 h. Pris från 350 kr/person, (minimum: 6 000 kr).
 
Brain Game
Välkomna till en energisk och intensiv aktivitet som kräver samarbete, taktik, kunskap och engagemang från alla deltagarna. Er samarbetsförmåga sätts på prov under roliga former genom olika övningar som innefattar koordination, klurigheter och problemlösningar. Ni lägger själva upp en strategi för hur ni vill disponera er tid och vilka lagmedlemmar som ska lösa de olika uppgifterna inom tidsramen för att samla in så många poäng som möjligt. Haken är att alla i laget måste kunna visa lösningen. Tidsåtgång: 90 minuter. Max antal: 150 personer Pris från 300 kr/person (minimum 4900 kr)
 
Escape Box
Har ni vad som krävs för att bli agenter på Perfect Intelligence? Upplevelsen påminner om den man finner i Escape Rooms världen över. Escape Box är full av spännande gåtor, pussel, kartor, böcker, formler, överraskningar och hemligheter. Det blir en häftig spionjakt som hemliga agenter för Perfect Intelligence. Efter introduktionen startar musiken och en nedräkningsklocka tänds, spelet är nu igång. Varje lag ska lösa varierande, kluriga och underhållande uppdrag för att kunna öppna agentväskan och komma vidare i spionjakten. Ju fler uppgifter man löser desto längre kommer man in i boxen. Laget som löser uppdraget först inom 60 minuter vinner! Kan även genomföras på engelska. Tidsåtgång: 90 minuter Antal: 10-120 personer Pris 375 kr/person (minimum 4000 kr)
 
Föreläsning med Christer Olsson 

Christer Olsson är en av Nordens mest omtalade och eftertraktade föreläsare. Christer har en unik förmåga att sätta fingret på det vardagliga samspelet mellan människor, på ett sätt som inspirerar, manar till eftertanke, och inte minst till handling. Han har lång erfarenhet inom ledarskap, affärsmannaskap och utöver föreläsningar arbetar Christer som coach och inspiratör för ledare och ledningsgrupper i några av Nordens mest framgångsrika företag. Christer är också författare till flera succéböcker; Vart är du på väg och vill du dit?, Du läcker vad du tänker, Du lever så länge du lär samt Skolcoachboken som kom i april 2020.

Läs mer om Christer på: www.christerolsson.se


Föreläsning med Fanny Kuhlin
Fanny jobbar som personlig tränare och föreläsare. Hon har bland annat en masterexamen i idrottsvetenskap och 14 år erfarenhet av elitsatsning inom konståkning.

Ämnen:

  • Träningens hälsoeffekter – Psykologiska och fysiologiska fördelar med träning 
  • Arbeta som ett ”lag” - Gruppsykologi ur ett idrottsperspektiv
  • Motivation och målsättning

Tidsåtgång: 50-70 min. Pris: 250 kr/person (minimum 10 800 kr).

Utomhusaktiviteter

Team SUP
En av de allra roligaste och förmodligen mest krävande teambildnings aktiviteterna på marknaden. En ny aktivitet med obegränsade möjligheter! Utmana er själva i en helt ny aktivitet där förmågan att samarbeta är avgörande. Lär er paddla tillsammans eller tävla mot varandra! Här krävs optimal samverkan, ledarskap och samordning av individuella förmågor för att lyckas ta er runt banan eller komma först i mål. Funktionsnedsättning är inget hinder! Varje bräda kan paddlas av 4-8 pers. på samma gång och vi anordnar allt från gemensamma turpaddlingar till stafetter för just er grupp. Aktiviteten genomförs sommar som vinter så enda hindret skulle vara om isen har lagt sig.

Tidsåtgång: 120 minuter. Pris 500 kr/pers (minimum 8 000 kr).

Slaget om skatten
Vi startar med en auktion där lagen får bjuda på olika saker som senare kommer ha viss betydelse i tävlingen. Därefter startar en mångkamp med varierande grenar där lagen som bjudit på ”rätt” saker får fördel i vissa grenar. Samarbetsförmåga och vinnarskallar är oerhört viktigt här då varje vunnen gren ger laget fördel i sluttävlingen för att hitta skatten. Med karta och vunna ledtrådar ska lagen sedan göra upp om kampen på skatten. Tävlingen är inte avgjord förrän locket på skattkistan öppnas och skatten är funnen.

Tidsåtgång: 120 minuter. Pris från 325 kr/person (minimum 4900 kr).
 
Mission Completed
Med hjälp av en surfplatta ska laget ta sig till ett 40-tal punkter som vi placerat ut i området. Här ställs laget inför varierande uppdrag, allt från logiskt tänk, kluriga frågor och kreativa uppdrag. Vissa uppdrag kräver även att ni fotograferar eller filmar - allt för att samla så många poäng som möjligt! Akta er för tullzoner, går ni in i dessa drabbas laget av minuspoäng – hurry up, time is running!

Pris från 325 kr/person (minimum: 4900 kr), Tidsåtgång: 90 minuter. Max antal: 1000 pers.
 
Skytte
Utmana dina kolleger på en skytte och precisions tävling och se vem som är träffsäkrast.Eller välj enbart bågskytte som aktivitet. Annars finns följande skytte och precisions grenar: Bågskytte, Blåsrör, Luftgevär (kan även köras som skidskytte gren), Luftpistol, Slangbella, Ringen, Rampen.

Pris 300 kr per person (minimum 4500 kr).
 
Katapult bygge 
Redan dom gamla grekerna byggde katapulter och katapulter användes ända fram till första världskriget. Metoden används även idag vid starten för flygplan från fartyg. I den här aktiviteten får varje grupp material till att bygga en katapult med vilken dom ska tävla i skytte och precision mot andra grupper. Detta är en konstruktions aktivitet och skytte tävling, med denna urgamla metod. En spännande och annorlunda aktivitet som passar alla.

Tidsåtgång cirka 90 minuter. Pris 1750 kr/katapult (minst tre katapulter).

Rush Hour
Här krävs tävlingsanda och ett skärpt sinne! På kartan finns 80-100 utmarkerade punkter, det gäller att vara först fram och dessutom svara rätt på frågan för att ta hem poängen. När ett lag tagit en punkt försvinner den från allas kartor, så det gäller att rappa på. Taktisk tänk ökar chanser till seger, dessutom måste ni se upp för tullzonerna – passerar ni dessa förlorar ni poäng. Gruppen bestämmer tempot i denna roliga och intensiva lagaktivitet, motionen får ni på köpet.

Tidsåtgång: 60 minuter. Pris från 300kr/person (minimum 4900kr)
 
Is-skulptering 
Vi startar med att dela in er i grupper och ger en information om is-kulpteringens konst. Varje grupp får sedan starta med att göra en ritning på vad som skall skulpteras. Här kommer varje grupp att arbeta med exempelvis er nya kollektion eller ert varumärke. Med hjälp av sågar och mejslar skall gruppen sedan forma sin is–skulptur. Efter ett par timmar är det dags för vernissage, då vi har ljussatt skulpturerna och ni får var sin välkomstdryck. Varje lag får rösta på bästa skulptur och under middagen väntar en prisutdelning där vinnande skulpturs lag får medaljer och den stora äran. Pris enligt offert 
 
Teamkampen
Teamkampen är en aktivitet fylld med utmaningar som skapar gruppdynamik.Kan göras både inomhus som utomhus. Man delas upp i grupper som tävlar emot varandra i spännande teamövningar, som är anpassade så att alla ska kunna vara med oavsett ålder och fysik. Man har roligt ihop samtidigt som man lär känna varandra genom övningarna och svetsas ihop till ett team. Ingen blir utlämnad och alla är delaktiga.

Passar grupper från 10-300 personer. Tidsåtgång ca 90–120 minuter. Pris 295 kr/person (minimum 4500 kr). 
 
Lådbilsbygge 
En gruppaktivitet där gruppen får reglar, snören och hjul. Av detta ska en bil konstrueras med vilken lagen sedan tävlar i ett lådbilsrace. 6-7 pers/bil, minst 3 bilar. Utförs utomhus. Pris 1750 kr/bil. 
 
Sommarspelen /Vinterspelen 
Ni skall nu göra upp i olika idrottsgrenar. Under tävlingen kommer ni att få utmana varandra i bland annat kulstötning och pilbåge samt plocka fram era sport-kunskaper i ett frågemoment. När tävlingarna är avslutade utser vi vinnande nation som stolt får kliva upp på prispallen och ta emot medaljer och den stora äran. (I Vinterspelen tävlar vi i bl.a skidskytte, curling och hockeystraffar.)

Tidsåtgång 120 minuter. Pris från 350 kr/person (minimum 4900 kr). 
 

Gastronomisk Geocaching
Det är nu dags att vässa sinnena och sätta era mat- och dryckeskunskap på prov, detta i härliga miljöer runt konferensanläggningen. Lagvis orienterar ni er fram med hjälp av GPS till olika stationer där ni får använda era sinnen och smaka & dofta på olika delikatesser och dryck för att svara på kluriga frågor. Vi återsamlas och går igenom svaren och vinnande lag får ta emot medaljer.

Tidsåtgång: 90 minuter. Pris från 390 kr/person (minimum: 6 000 kr). Dryck med alkohol tillkommer. Max antal: 150 personer

Bastuflotte på sjön Aspen
Upplev bastubad och trevlig gemenskap i en unik miljö på sjön Aspen.  Där får ni chansen att uppleva en fantastisk miljö med varma bastubad och uppfriskande dopp. Från den 50 kvm stor flotten, som är utrustad med bastu, loungedel och uteplats, avnjuter ni den vackra utsikten genom panoramafönster. Låt kroppen värmas av den sprakande kaminen innan ni dyker ner i det svala vattnet. Önskar ni få en picknick korg med godsaker att ta med, ordnar vi självklart detta.

Antal: Vi rekommenderar grupper upp till 12 personer. Det finns plats i bastu och lounge. Transport: Hämtning med båt sker direkt vid Aspenäs Herrgårds egen brygga. Transporten till bastuflotten tar ca 5 min och när ni kliver ombord på flotten är kaminen i bastun tänd och härligt varm. Tidsåtgång: ca 120 minuter. Pris: 480:-/person (minimum 8 personer). Går att boka mars-oktober.
 

Träningspass

Kroppsvikt träning

Under kroppsviktpasset går vi igenom olika övningar som kan användas för att träna hela kroppen enbart med hjälp av vår egen kroppsvikt. Passet kommer vara utbildande och styrkebaserat, men övningarna kommer vara anpassningsbara till alla träningsnivåer.

Tidsåtgång: 60 min. Svårighetsgrad: 1 (av 3) Kläder: Träningsskor, och träningskläder efter väder då passet genomförs utomhus. Pris 225 kr/person (minimum 3800 kr).

HIIT träning

Träningen kommer bestå av både styrka och kondition och kommer utföras enskilt och/eller tillsammans med en kompis. Vi kommer använda oss av kroppsvikt, gummiband och/eller annan lättare utrustning. Bered dig på att få använda hela kroppen utefter din egen individuella förmåga.

Tidsåtgång: 50 min. Svårighetsgrad: 2 (av 3) Kläder: Träningsskor, och träningskläder efter väder då passet genomförs utomhus. Pris 225 kr/person (minimum 3800 kr).

Core control

Huvudfokus på core-passet kommer vara styrketräning för mage och rygg – bålen. Passet är kort och intensivt där vi kommer utföra diverse övningar som kommer hjälpa till att stärka de centrala musklerna i våran kropp. 

Tidsåtgång: 30 min. Svårighetsgrad: 1 (av 3) Kläder: Träningsskor, och träningskläder (Passet kan hållas inomhus eller utomhus beroende på väder). Maxantal deltagare: 20 personer. Pris: 250 kr/person (minimum 2700 kr).

Sandbag madness

Ett lite hårdare pass för er som vill träna igenom hela kroppen med belastning. Under passet kommer vi göra övningar som kan innebära lyft, press och kast med sandsäckar, vilket kommer vara krävande för muskler och kondition. (Säckarnas vikt kan också anpassas efter behov vid förfrågan minst 2 veckor innan träningsdatum).

Tidsåtgång: 60 min. Svårighetsgrad: 3 (av 3). Kläder: Träningsskor, och träningskläder efter väder då passet genomförs utomhus. Maxantal deltagare 16. Pris 450 kr/person (minimum 6600 kr).

Rörlighet

Under rörlighetspasset kommer ni får lära er hur vi förbättrar vårat rörelseomfång i en mängd olika muskelgrupper. Vi kommer tillsammans spendera 40 minuter att stretcha ut stela områden med ett huvudfokus på de muskelgrupper som blir påverkade av kontorsjobb och stillasittande.

Tidsåtgång: 40 min. Svårighetsgrad: 2 (av 3). Kläder: Träningsskor, och träningskläder (Passet kan hållas inomhus eller utomhus beroende på väder). Pris 250 kr/person (minimum 2700 kr).

Qi Gong 

Qi Gong är en kinesisk filosofi med 5000-åriga anor. Vi utför långsamma rörelser i kombination med andningsövningar och koncentration på energiflödet i kroppens olika delar. Övningarna görs till lugn musik och är enkla att följa. Pris 4500 kr.