Konferensaktiviteter

Att addera någon form av aktiviteter brukar vara populära och sammansvetsande inslag i en konferens. Bara man har fingertoppskänsla och väljer rätt. Vi har lugna, utmanande, kreativa och skrattfyllda alternativ. Koppla av inomhus eller ute i den sköna miljön runt herrgården, tävla i finurlighet och kunskap eller lägg all tid på kravlösa samtal.

Inomhusaktiviteter

Alla tiders
Vi startar med att kliva in i 70-talet och tar oss fram till idag, med lita avhopp längs vägen...Lagvis får ni här följa med på en nostalgitripp genom historien och svara på frågor kring musik, film, sport och mycket annat. Ögonblick vi minns, vilka TV-program har följt med oss genom åren? Detta och mycket annat bjuds ni på i denna underhållande frågesport. Pris från 270 kr/person (minimum 4500 kr)

 
Kampen om klockan 
Kampen om klockan är en rolig och utmanande tävling där alla kan vara med och delta. Tävlingsdeltagarna delas upp i lag och lagen mötes sedan i flera olika utmaningar. Varje lag väljer ut en lagkamrat per omgång som skall möte de övriga lagens utmanare. Pris från 270 kr/person (minimum 4500 kr)
 
Fångarna på konferensen 
En kul aktivitet som passar alla och svetsar ihop gruppen. Lagvis går man in i celler (här är det grupprum i stället) och om man lyckas med uppdraget får man en nyckel. Det lag som får ihop flest nycklar vinner. Utförs inomhus. Pris 325 kr/person (minimum 4500 kr) 
 
Da vinci koden 
Da Vinci var både konstnär, vetenskapsman och ingenjör. Han levde 500 år före sin tid på många sätt. Han var otroligt rädd för att andra skulle stjäla hans idéer och kodade därför sina uppfinningar. Här har vi använt oss av några av hans skapelser. Man delas upp i lag som får gå in i olika rum, där dom med Da Vincis skapelser ska lösa olika uppgifter och få fram en siffra på tid i varje rum. Det lag som med kortaste tid har fått ihop den sammanlagda sifferkoden från de olika rummen får först prova att få upp kombinationslåset som går till priskistan. Utförs inomhus. Pris 325 kr/person (minimum 4500 kr).
 
På rätt spår 
Upplägget är ungefär det samma som i det populära TV-programmet med samma namn. Vi startar resan och utmaningen är att komma på vart vi är på väg. Lagvis sätts kunskaper på prov och lagandan är viktigt då man tillsammans skall svara på frågor om vårt resmål. Mycket uppskattad aktivitet som passar alla. Finns även med upplägg på engelska. Pris från 270 kr/person (minimum 4500 kr).

Kluringen
Detta är en variant av genikampen. Här mixas problemlösning och klurigheter till spännande och roliga upplevelser där det gäller att tänka både innanför och utanför boxen. Man har nytta av varandras olikheter i gruppen för att lösa klurigheterna.                                                                             
Den grupp som löser klurigheterna bäst vinner ett pris. Man gör detta gruppvis om 4-8 personer. Alla kan vara med och man får använda sin kreativitet till fullo.
Tidsåtgång 1½ - 2 timmar.För grupper mellan 8-150 deltagare och fungerar inomhus som utomhus.
Pris 295 kr/person (minimum 4500 kr).
 
Linedance 
Linedance är en dansform där man inte är beroende av en partner. Danserna utförs på rader (lines) och består av ett antal steg som upprepas om och om igen. Många tycker att det påminner lite om riverdance, fast till countrymusik. Linedance är kul och passar såväl gammal som ung och de flesta klarar att vara med efter sin egen förmåga. Pris 295 kr/person (minimum 4500 kr).
 

Utomhusaktiviteter

Team SUP

En av de allra roligaste och förmodligen mest krävande teambildnings aktiviteterna på marknaden. En ny aktivitet med obegränsade möjligheter! Utmana er själva i en helt ny aktivitet där förmågan att samarbeta är avgörande. Lär er paddla tillsammans eller tävla mot varandra! Här krävs optimal samverkan, ledarskap och samordning av individuella förmågor för att lyckas ta er runt banan eller komma först i mål. Funktionsnedsättning är inget hinder! Varje bräda kan paddlas av 4-8 pers. på samma gång och vi anordnar allt från gemensamma turpaddlingar till stafetter för just er grupp. Aktiviteten genomförs sommar som vinter så enda hindret skulle vara om isen har lagt sig. Tidsåtgång: 2 timmar. Pris 500 kr/pers (minimum 8000 kr).

 
Slaget om skatten

Vi startar med en auktion där lagen får bjuda på olika saker som senare kommer ha viss betydelse i tävlingen. Därefter startar en mångkamp med varierande grenar där lagen som bjudit på ”rätt” saker får fördel i vissa grenar. Samarbetsförmåga och vinnarskallar är oerhört viktigt här då varje vunnen gren ger laget fördel i sluttävlingen för att hitta skatten. Med karta och vunna ledtrådar ska lagen sedan göra upp om kampen på skatten. Tävlingen är inte avgjord förrän locket på skattkistan öppnas och skatten är funnen. Tidsåtgång: 2 timmar. Pris från 300 kr/person (minimum 4500 kr). 

 
Geocaching 
En utmanande och rolig aktivitet där lagen med hjälp av en GPS ska orientera sig fram till olika stationer och där gemensamt lösa en eller flera uppgifter. Aktiviteternas utformning kommer att sätta de olika lagens samarbetsförmåga, kreativitet, fysik och tävlingsinstinkt på prov. Efter att ha kämpat för sitt lag i ett par timmar väntar prisutdelning där vinnande lag får mottaga medaljer och den stora äran. Tidsåtgång: 2 timmar. Pris från 300 kr/person (minimum 4500 kr). 
 
Skytte
Utmana dina kolleger på en skytte och precisions tävling och se vem som är träffsäkrast.Eller välj enbart bågskytte som aktivitet. Annars finns följande skytte/precisions grenar: -Bågskytte, -Blåsrör, -Luftgevär (kan även köras som skidskytte gren), -Luftpistol, -Slangbella, -Ringen, -Rampen.
Pris 300 kr per person (minimum 4500 kr).
 
Katapult bygge 
Redan dom gamla grekerna byggde katapulter och katapulter användes ända fram till första världskriget. Metoden används även idag vid starten för flygplan från fartyg. I den här aktiviteten får varje grupp material till att bygga en katapult med vilken dom ska tävla i skytte och precision mot andra grupper. Detta är en konstruktions aktivitet och skytte tävling, med denna urgamla metod. En spännande och annorlunda aktivitet som passar alla. Tidsåtgång cirka 1 ½ timme. Pris 1750 kr/katapult (minst tre katapulter). 
 
Is-skulptering 
Vi startar med att dela in er i grupper och ger en information om is-kulpteringens konst. Varje grupp får sedan starta med att göra en ritning på vad som skall skulpteras. Här kommer varje grupp att arbeta med exempelvis er nya kollektion eller ert varumärke. Med hjälp av sågar och mejslar skall gruppen sedan forma sin is–skulptur. Efter ett par timmar är det dags för vernissage, då vi har ljussatt skulpturerna och ni får var sin välkomstdryck. Varje lag får rösta på bästa skulptur och under middagen väntar en prisutdelning där vinnande skulpturs lag får medaljer och den stora äran. Pris enligt offert 
 
Teamkampen
Teamkampen är en aktivitet fylld med utmaningar som skapar gruppdynamik.Kan göras både inomhus som utomhus. Man delas upp i grupper som tävlar emot varandra i spännande teamövningar, som är anpassade så att alla ska kunna vara med oavsett ålder och fysik. Man har roligt ihop samtidigt som man lär känna varandra genom övningarna och svetsas ihop till ett team. Ingen blir utlämnad och alla är delaktiga. Passar grupper från 10-300 personer. Tidsåtgång ca 1½ – 2 timmar. Pris 295 kr/person (minimum 4500 kr). 
 
Lådbilsbygge 
En gruppaktivitet där gruppen får reglar, snören och hjul. Av detta ska en bil konstrueras med vilken lagen sedan tävlar i ett lådbilsrace. 6-7 pers/bil, minst 3 bilar. Utförs utomhus. Pris 1750 kr/bil. 
 
Sommarspelen /Vinterspelen 
Ni skall nu göra upp i olika idrottsgrenar. Under tävlingen kommer ni att få utmana varandra i bland annat kulstötning och pilbåge samt plocka fram era sport-kunskaper i ett frågemoment. När tävlingarna är avslutade utser vi vinnande nation som stolt får kliva upp på prispallen och ta emot medaljer och den stora äran. (I Vinterspelen tävlar vi i bl.a skidskytte, curling och hockeystraffar.) Tidsåtgång 2 timmar. Pris 350 kr/person (minimum 4500 kr). 
 
Klättring eller rappellering 
Prova på klättring - Med klättersele, klätterskor och inkopplad i rep får ni här upptäcka att man kan ta sig upp för klippan med hjälp bara av små grepp och steg. Vi börjar med riktigt lätt klättring så att alla kommer upp och stegrar sedan svårighetsgraden något. Vi kan också ordna Rappellering där du istället firas ner i klättersele uppifrån en bergvägg. Detta är inte lika fysiskt krävande som klättring uppför, men krävs en del mod från deltagarna. Man får en härlig kick av höjden och tyngdlösheten som infinner sig då man hänger i selen.Tidsåtgång 3 timmar. Pris 650 kr/person (minimum 8000 kr). 
 
Matlagning i tältkåta 
Välkommen till en härlig och äventyrlig aktivitet - matlagning över öppen eld! Här skall ni tillsammans med en kock tillaga en tre rätters middag över öppen eld, en teambuildande och trevlig uppgift. Därefter får ni avnjuta er middag vid uppdukat bord med vita linnedukar och kandelabrar. Pris enligt offert, (minimum 25 000 kr)
 

Övrigt

Föreläsning med Christer Olsson 
Christer Olsson är en av Nordens mest omtalade och eftertraktade föreläsare. Christer har en unik förmåga att sätta fingret på det vardagliga samspelet mellan människor, på ett sätt som inspirerar, manar till eftertanke, och inte minst till handling. Han har lång erfarenhet inom ledarskap, affärsmannaskap och utöver föreläsningar arbetar Christer som coach och inspiratör för ledare och ledningsgrupper i några av Nordens mest framgångsrika företag. Christer är också författare till succéboken: Vart är du på väg - och vill du dit? Läs mer om Christer på:www.utvecklingspoolen.se
 

 

Föreläsning med David Stiernholm
Finns det ett botemedel mot stress, övertid och dubbelarbete? Om du frågar David Stiernholm, Sveriges enda struktör, är svaret ja. I den här strukturföreläsningen visar han hur du genom att organisera, fokusera och automatisera får mer tid över till det som är viktigt – för dig och för verksamheten. Läs mer om David på:www.stiernholm.com och om boken: "Klart! Bli superstrukturerad på 31 dagar"www.strukturboken.se. Pris enligt offert.
 
Träning - Nia 
Nia kommer att ge er en upplevelse utöver det vanliga! Dynamisk, glädjefylld rörelsefrom för kropp och själ.I Nia möts öst och väst i en variationsrik träningsform inspirerad av:Kampsport - distinkta rörelser, kraft, fokus, balans. Dans - glädje, form och frihet, uttrycksfullhet, kreativitet. Tekniker för kroppsmedvetenhet - närvaro, läkning, stillhet, andning. Pris 4500 kr.
 
Träning - Qi Gong 
Qi Gong är en kinesisk filosofi med 5000-åriga anor. Vi utför långsamma rörelser i kombination med andningsövningar och koncentration på energiflödet i kroppens olika delar. Övningarna görs till lugn musik och är enkla att följa. Pris 3 500 kr.
 
Träning - Zumba 
Zumba är dansinspirerad träning till latinamerikanska rytmer, så som salsa, merengue och cha-cha. Inga förkunskaper krävs. Mycket dansglädje och underbar musik! Zumba är att ha kul! Träningen får du på köpet! (60 min). Pris 4500 kr.